Ситник натякає, що конкурс на очільника САП організувати нескладно

У разі оголошення конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) міжнародні партнери не допустять фальсифікації результатів.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

Ситник зазначив, що існують дві комісії, які займаються відбором кадрів до САП. Одна відбирає на адміністративні, керівні посади і складається з одинадцяти осіб: сім представників Верховної Ради і чотири Ради прокурорів. Друга комісія відбирає співробітників САП.

"Комісія з керівних кадрів вже була створена і діє. Можливо, у деяких її членів змінився статус, тоді їх треба переобрати. Але вона працює, і усі умови для оголошення конкурсу є", - розповів директор НАБУ.

В той же час, за його словами, прогнозувати терміни, якість і кількість кандидатів на пост головного антикорупційного прокурора досить складно.

"Але я думаю, що і суспільство, і міжнародні партнери дуже чітко навчилися моніторити ситуацію і не давати приймати "каламутні" рішення", - додав Ситник.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив слідчі дії НАБУ і ГПУ відносно керівника САП Назара Холодницького. При цьому генпрокурор відмовився коментувати результати слідчих дій.

Як повідомлялося, 20 березня в робочому кабінеті глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького виявили приховані засоби прослуховування. Пізніше ЗМІ повідомили про те, що кабінет антикорупційного прокурора Назара Холодницького прослуховувало НАБУ з відома генерального прокурора.

Читайте також: Холодницький прийде на допит у ГПУ 3 квітня

Пізніше Ситник розповів про зміст записів з кабінету Холодницького. Зокрема він заявив, що під час прослуховування кабінету Холодницького була зафіксавана інформацію про тиск на певних посадовців для прийняття ними певних рішень.