Суддя спростував заяву захисту Януковича про нібито тиск на суд

На суддів Оболонського райсуду Києва, які розглядають по суті справу за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді, ніхто тиску не чинить.

Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, коментуючи відповідну заяву захисту екс-президента, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Жодного тиску, я вас запевняю, ні від кого щодо розгляду даної справи на суд не чиниться. Якщо вам відомі конкретні випадки тиску, а також якщо вам відомо, у чому це буде виражено, якщо суд якимось чином хоча б раз порушить право на захист чи змагальність процесу, ви про це можете говорити”, - сказав Дев’ятко.

А поки що, додав він, такі твердження захисника колишнього президента є “голослівними”.

Раніше адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що йому відомо про висловлювання деяких високопосадовців про те, що судді, які розглядають цю справу, будуть сидіти у в'язниці. “Це є прямим доказом політичного незаконного тиску на суд, що унеможливлює здійснення справляння правосуддя“, - сказав Сердюк.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

Читайте також: Кожара розповів, чому Янукович відмовився від Угоди про асоціацію

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.