Парубій закрив вечірню Раду

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закрив вечірнє пленарне засідання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України оголошую закритим", - сказав спікер.

Під час вечірнього пленарного засідання народні депутати ухвалили у першому читанні законопроект "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав" (№ 7466), що, зокрема, передбачає справедливу авторську винагороду для виконавців, музикантів та інших митців. 

Читайте також: Делегація Ради їде на безпекову конференцію у Кишинів

Крім того, Рада перейшла до розгляду блоку питань паливно-енергетичного комплексу. Так, у другому читанні та в цілому ухвалено закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі" (№ 3096-д) та в першому читанні законопроекти "Про забезпечення прозорості у видобувних галузях" (№ 6229) і "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо створення єдиної бази абонентів – споживачів природного газу) (№ 6391).

Окрім того, парламент ратифікував Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Молдова про спільний контроль осіб, транспортних засобів, товарів та предметів у спільних пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон.