Новопризначені судді КС у п'ятницю складуть присягу за участю Президента

У Конституційному суді 2 березня об 11.30 відбудеться складення присяги двох нещодавно призначених суддів - Сергія Головатого і Василя Лемака.

Для цього голова суду Станіслав Шевчук призначив спеціальне пленарне засідання, повідомляється на сайті суду.

Зокрема, у порядку денному на 2 березня запланована "урочиста церемонія складення суддями Конституційного суду України Головатим С.П. та Лемаком В.В. присяги".

Водночас, як повідомив у коментарі агентству обізнаний співрозмовник у суді, спеціальне пленарне засідання відбудеться за участю Президента Петра Порошенка. Також запрошені Голова Верховної Ради Андрій Парубій і очільник Верховного суду Валентина Данішевська.

Читайте також: КС оприлюднив рішення про мовний закон Ківалова-Колесніченка

Як повідомлялося, 27 лютого Президент призначив за своєю квотою двох суддів КСУ - Сергія Головатого і Василя Лемака.

Головатий був міністром юстиції в 1995-1997, 2005-2006 роках депутатом Верховної Ради ІІ-VI скликань (від фракцій Блоку Юлії Тимошенко, Блоку "Наша Україна" та Партії регіонів).

Лемак є завідувачем кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету Ужгородського національного університету з 2004 року.

21 лютого Станіслав Шевчук став новим головою Конституційного суду. Обрання голови КС кілька разів зривалася, зокрема, через невисунення кандидатур.