Порошенко пропонує посилити вимоги для отримання громадянства України

Президент Петро Порошенко пропонує законодавчо посилити вимоги для отримання громадянства України іноземцями.

Про це він заявив під час засідання Ради національної безпеки й оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Про це він заявив під час засідання Ради національної безпеки й оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо жорсткіше перевіряти підстави для набуття громадянства, це не має бути всередині районної структури. Взагалі звузити коло осіб, які мають право ставати громадянами за територіальним походженням. Я так думаю, що ті, хто перебували на території до 1991 року і планували прийняти громадянство, 27 років дуже достатньо для того, щоб визначити власну долю, чи хочуть вони бути громадянами України чи ні", - сказав Порошенко

Він наголосив, що потрібно посилити повноваження Комісії з питань громадянства. "За нею, цією комісією, має бути останнє слово, бо в комісії присутні і представники міграційної служби, і МВС, і СБУ, і уряду. У нас інколи перелік підстав для набуття обмежується чи не рівнем начальника ЖЕКу, і начальник ЖЕКу приймає рішення щодо видачі українського паспорту", - сказав Президент.

Читайте також: Закон про Антикорупційний суд має бути остаточно ухвалений навесні - Президент

Порошенко зазначив, що український паспорт є одним із найкращих у рейтингу паспортів світу. "І він не повинен діставатися аби кому, без належних легальних підстав, а тим більше на корупційній основі, коли купується або рішення цього начальника ЖЕКу, або рішення суду", - наголосив Порошенко.