Депутат Дзензерський "забув" у декларації про фінансові зобов’язання на 3 мільярди

НАЗК направило до Національного антикорупційного бюро висновки за результатами перевірки декларацій за 2015 та 2016 роки народного депутата Дениса Дзензерського. 

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Депутат не вказав у декларації дійсні на кінець звітного періоду фінансові зобов’язання перед трьома банківськими установами на загальну суму 3 185 432 215,78 грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у НАЗК, такі зобов’язання виникли у народного депутата на підставі рішень Бабушкінського та Жовтневого районних судів м. Дніпропетровська, які набрали законної сили та якими ухвалено стягнути з народного депутата як поручителя у зобов’язаннях заборгованість за кредитними договорами.

"Такі фінансові зобов’язання Денис Вікторович Дзензерський не зазначив і у декларації за  наступний рік. Враховуючи рішення судів, які набрали законної сили у 2016 році, їх розмір на кінець звітного періоду становив вже 4 823 675 079,14 грн", - повідомила прес-служба НАЗК.

Крім того, за результатами перевірки декларації Національне агентство повідомило, що у декларації за 2015 рік народний депутат задекларував дохід у вигляді подарунка у сумі 35 млн грн, а законність підстав набуття не підтвердив доказами.

Денис Дзензерський входить до політичної партії "Народний фронт".

Читайте також: Рада може скасувати е-декларації для громадських активістів

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2017 року САП направляла до ГПУ подання на зняття недоторканності з депутата Дзензерського за підозрою в декларуванні недостовірної інформації. За інформацією генпрокурора Юрія Луценка, народний депутат вніс недостовірні дані в декларацію про доходи.

У листопаді 2017 року у САП повідомили, що Генпрокуратура повернула на доопрацювання подання на притягнення до відповідальності народного депутата Дениса Дзензерського до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.