Рада може скасувати е-декларації для громадських активістів

Верховна Рада планує розглянути 1 березня два законопроекти, які передбачають скасування електронного декларування для громадських активістів.

Про це заявив Голова ВР Андрій Парубій під час засідання Погоджувальної ради у понеділок, 26 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання про скасування декларування громадським діячам - законопроекти 6674 та 6675 - стоять (у порядку денному - ред.) на четвер у першій половині дня. Я впевнений, що ми до них дійдемо, розглянемо і зал підтримає ці пропозиції", - сказав спікер Верховної Ради.

Читайте також: Щорічні е-декларації за 2017 рік подали вже понад 61,5 тис. держслужбовців - НАЗК

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 8 липня 2017 року подав на розгляд Верховної Ради проекти законів щодо скасування е-декларування для антикорупційних громадських активістів. Зокрема, це проекти законів № 6674 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги" та № 6675 - про внесення відповідних змін до Податкового кодексу.

Обов'язкове е-декларування для громадських організацій, що здійснюють антикорупційну діяльність, було ухвалене Верховною Радою 23 березня 2017 року. Проект цього закону також вніс президент Петро Порошенко 14 березня 2017 року.