Парубій: Удосконалення роботи Ради – одне з найголовніших завдань цієї сесії

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає, що вдосконалення роботи ВР є одним із найголовніших завдань порядку денного восьмої сесії парламенту.

Про це він сказав під час виступу на публічному  обговоренні "Створення Парламентської служби як складова реформи Верховної Ради України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Саме у стінах парламенту була проголошена незалежність держави, у найважчі часи для України Верховна Рада брала на себе відповідальність, у тому числі коли розпочалася російська агресія... Вдосконалення роботи Верховної Ради є одним із найголовніших завдань порядку денного восьмої сесії", - зазначив Парубій.

Він подякував Європейському Парламенту за плідну співпрацю у питанні проведення реформ, у тому числі Верховної Ради.

"Важко вийти на якісний продукт, не маючи відповідного механізму. І власне, цей механізм створюють і Парламентська служба, і Регламент Верховної Ради України", - додав Парубій.

Читайте також: Парубій знову квапить депутатів із Антикорупційним судом

Він нагадав, що завдяки європейським партнерам та узагальненню українського досвіду, вже є позитивні напрацювання, які допоможуть виробити інструменти для підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України.

За словами Парубія, актуальним є створення Парламентської служби і підготовка проекту закону щодо цього питання з метою залучення на державну службу ініціативних і кваліфікованих громадян.

Фото: rada.gov.ua