Парубій знову квапить депутатів із Антикорупційним судом

Голова ВР Андрій Парубій сподівається, що парламент наступного тижня включить до порядку денного законопроект щодо створення Антикорупційного суду.

Про це він заявив у четвер під час брифінгу у готелі «Київ» після виступу на публічному обговоренні реформування діяльності апарату ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо відтягувати прийняття законопроекту щодо Антикорупційного суду, тому що йдеться і про завершення нашої побудови антикорупційної системи, також йдеться про наші міжнародні зобов'язання, зокрема з МВФ... Тому цей законопроект стоїть прерогативою на порядок денний сесії. Переконаний і сподіваюся, що ми наступного тижня принаймні зробимо перший крок - включимо його у порядок денний», - сказав Парубій.

Згідно з календарним планом Верховної Ради наступний пленарний тиждень розпочинається 26 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами візиту 12-16 лютого групи експертів МВФ представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що українська влада повинна забезпечити невідкладний розгляд у парламенті законопроекту про антикорупційний суд з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії та зобов'язань у рамках програми МВФ.

Читайте також: Парубій обіцяє МВФ, що проект про Антикорупційний суд змінять під час голосування

Президент Петро Порошенко 22 грудня 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". У МВФ тоді заявили, що ухвалення законопроекту в чинній редакції означатиме порушення Україною зобов'язань перед міжнародними партнерами.

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилася включити цей законопроект до порядку денного сесії.