Держзрада Януковича: суд не допитав жодного свідка і взяв перерву на тиждень

Оболонський райсуд Києва оголосив перерву у розгляді справи про держзраду Віктора Януковича до 28 лютого.

Відповідне рішення оприлюднив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оголошується перерва до 28 лютого на 10:00, це наступне засідання", - сказав Дев'ятко.

На судовому засіданні у четвер не було допитано жодного свідка захисту.

Водночас стосовно допиту колишніх прем'єр-міністра Миколи Азарова, глави Адміністрації Президента та секретаря РНБО Андрія Клюєва, глави МВС Віталія Захарченка, голови СБУ Олександра Якименка, командувача внутрішніх військ МВС Станіслава Шуляка, співробітника служби безпеки президента Сергія Бернацького і пілота ТОВ "Центр Авіа" Аркадія Ярощука суд зазначив, що спочатку адвокати мають надати дані, що ці свідки дійсно проживають на території РФ.

Суд також запитав, чи готова сторона захисту отримати повістки на екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожару та співробітника "Украероруху" Андрія Черткова, на що адвокат Віталій Сердюк відповів ствердно, але попросив, щоб ці повістки були продубльовані поштою.

Щодо допиту екс-керівника Головного управління СБУ в Києві і Київській області Олександра Щоголєва суд наголосив, що оскільки Щоголєв є обвинуваченим у іншій справі, захисникам Януковича необхідно зв'язатися з адвокатами колишнього посадовця і узгодити цей допит, "щоб не порушувалися права даного свідка".

У коментарі журналістам після засідання адвокат Віталій Сердюк заявив, що захист наполягатиме на допиті частини свідків, зокрема тих, що нині проживають у РФ, через відеозв'язок в рамках міжнародно-правової допомоги.

Читайте також: Суд відмовив захисту Януковича у повторному допиті Порошенка

Як повідомлялося, 21 лютого Президент України Петро Порошенко давав свідчення в режимі відеоконференції на засіданні суду у справі про державну зраду екс-президента Януковича.

29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.