Дуда про переговори з Україною: Це не той напрямок, що ми визначали з Порошенком

Президент Польщі Анджей Дуда висловив розчарування результатом учорашніх переговорів віце-прем'єрів України і Польщі у Варшаві і розраховує у майбутньому на вихід з тупика.

Про це він заявив під час прес-конференції, перебуваючи з візитом у Вільнюсі, інформує РАР.

“Я не приховую, що із значним смутком і розчаруванням сприйняв інформацію з Варшави, оскільки ця тема була важливим елементом моїх переговорів з президентом Петром Порошенком декілька місяців тому під час мого візиту до Харкова. Згодом, ми також мали телефонну розмову і я сподівався, що цю проблему буде подолано”,- заявив Дуда.

Читайте також: Польський "історичний закон": Розенко сказав, чого чекають в Україні

Він підкреслив, що для польської сторони відновлення ексгумацій в Україні було дуже важливим питанням. 

“Те, що під час учорашньої зустрічі, яка відбулася в Польщі, українська сторона взагалі не порушила цю тему, я сприйняв з великим розчаруванням, адже, безумовно, це не той напрямок, який ми визначали з президентом Порошенком”,- підкреслив Дуда.

Утім, він висловив сподівання, що “в майбутньому буде знайдено вихід з глухого кута”.

Як інформувалося, в п'ятницю у Варшаві відбулися переговори на рівні віце-прем’єрів України і Польщі Павла Розенка та Пьотра Глінського. За результатами переговорів Розенко повідомив про свій “стриманий оптимізм” щодо подальших переговорів сторін і вирішення наявних проблем. У свою чергу Глінський наголосив, що переговори були “складними”, але відбулися у хорошій атмосфері і є “кроком уперед”.