Україна й Австрія розширюватимуть співпрацю - Порошенко

Україна і Австрія мають хорошу динаміку співпраці як в економічній, так і політичній сферах, яка надалі ще розширюватиметься.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції після переговорів з Президентом Австрії Александером ван дер Белленом у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми задоволені динамікою наших відносин (з Австрією - ред.), динамікою в економічній, політичній (сферах - ред.), бо існує повне розуміння, повна координація між Україною та Австрією у міжнародних організаціях, і я дуже вдячний Австрії за підтримку України в ЄС”, - сказав Порошенко.

Він також подякував Австрії за підтримку санкцій проти Росії та додав, що ці санкції повинні залишалися до повного виконання Росією Мінських угод.

Читайте також: Президент Австрії: санкції проти Росії - необхідний захід

Глава держави назвав переговори з Президентом Австрії, які, за його словами, стосувалися і розширення співпраці між країнами, “плідними та корисними”.

Як повідомлялося, Президент України 8 лютого перебуває з офіційним візитом у Відні на запрошення Президента Австрії.

Крім зустрічі з Президентом Ван дер Белленом, програмою візиту передбачені переговори з новопризначеним федеральним канцлером Себастіаном Курцом. Під час зустрічей будуть обговорені питання подальшого поглиблення політичного діалогу на найвищому рівні, торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між державами, розвиток ситуації на Донбасі та зміцнення санкційної політики ЄС з метою підтримки міжнародних зусиль з відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Заплановано також спільне відвідання главами держав Віденського оперного балу, на який Президента України запрошено як особистого почесного гостя Президента Австрії.