Геращенко хоче, аби за Черкаську міськраду взялася ТСК

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко пропонує створити тимчасову слідчу комісію для вивчення ситуації, яка склалася у Черкаській міськраді.

Про це вона повідомила у Facebook.

“Закликала створити ТСК з питань вивчення ситуації, заслухати черкаську владу і силові структури. Рада, яка не здатна нормально працювати, має бути розпущена, але тітушки в залі міськради і психологічний та фізичний тиск на депутатів місцевих рад - це неприпустимо”, - написала віце-спікер.

Читайте також: Перший сесійний тиждень Ради прогуляли півсотні депутатів - Геращенко

На її думку, ситуація є неприпустимою, бо Черкаська міськрада спочатку не могла самостійно ухвалити бюджет міста, а потім "голосувала за важливі рішення в оточенні тітушок у балаклавах". "Вважаю, що це тривожна тенденція, бо місцеві ради повинні самостійно виконувати свої повноваження, керуватися під час голосувань відповідальністю, а не тиском людей у балаклавах", - підкреслила Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, 29 січня в Черкасах міська рада в ході пленарного засідання не змогла проголосувати за новий виконком, тому ухвалила рішення про саморозпуск.