Рада завтра може почати розгляд законопроекту про Антикорупційний суд

Голова Верховної Ради Андрій Парубій  6 лютого рекомендуватиме Раді включити в Порядок денний сесії  закон про антикорупційний суд.

Про це він заявив на спільному брифінгу з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом у понеділок, 5 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливим буде на цю сесію закон про створення антикорупційного суду. Це фактично останній глобальний закон по реформі судової системи, і в перший же день, завтра, я буду рекомендувати включити його в Порядок денний і дати комітету його невідкладно розглянути, щоб ми могли чим швидше завершити створення антикорупційного суду спочатку на законодавчому рівні, а потім - у виконанні. Тому ми розуміємо, що між першим і другим читаннями треба буде внести певні правки, щоб ми могли повністю врахувати рекомендації Венеційської комісії, адже всі питання реформи судової системи ми проводили за рекомендаціями Венеційської комісії», - сказав спікер.

Читайте також: Рада завтра може прийняти заяву щодо польского закону про "бандеризм"

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня 2017 року Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Проект закону спрямований на визначення засад організації та діяльності цього суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності. Зокрема, документом передбачається, що для призначення на посаду судді Вищого антикорупційного суду громадянин, окрім стажу роботи на посаді судді/адвоката, наукової діяльності, мусить мати значний досвід здійснення у міжнародних міжурядових організаціях чи міжнародних судових установах за кордоном професійної діяльності у сфері права з питань протидії та боротьби із корупцією тощо.

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилась включити цей законопроект до порядку денного сесії.