Без якісних вироків суду боротьба з корупцією не буде ефективною - Прем'єр

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що для повноцінної боротьби з корупцією необхідний Антикорупційний суд.

Про це він сказав під час спільного брифінгу з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прем'єр-міністр і уряд повністю підтримуємо швидке створення якісного Антикорупційного суду. Вважаємо, що дуже важливо на фінальній стадії голосування, щоб рекомендації Венеційської Комісії були враховані у цьому законопроекті. Це є принципово важливим і створить повний цикл, повноцінну інфраструктуру боротьби з корупцією", - сказав Гройсман.

Він додав, що поки не буде якісних вироків суду  корупціонерам, боротьба з корупцією не буде ефективною.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня 2017 року Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Читайте також: В Антикорупційному суді мають бути готові до "незручних питань" - Холодницький

Проект закону спрямований на визначення засад організації та діяльності цього суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності. Зокрема, документом передбачається, що для призначення на посаду судді Вищого антикорупційного суду громадянин, окрім стажу роботи на посаді судді/адвоката, наукової діяльності, мусить мати значний досвід здійснення у міжнародних міжурядових організаціях чи міжнародних судових установах за кордоном професійної діяльності у сфері права з питань протидії та боротьби із корупцією тощо.

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилась включити цей законопроект до порядку денного сесії.