Зубко просить у Ради законопроекти для децентралізації

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко закликав Верховну Раду хвалити 17 законопроектів, які посилять децентралізацію в Україні.

Про це він сказав на спільній зі спеціальним посланником уряду ФРН з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Георгом Мільбрадтом прес-конференції в Укрінформі.

"Це саме той час, коли ми повинні приймати рішення, і звертаюся до Верховної Ради для того, щоб прийняти 17 законопроектів. Це законопроекти, які були опрацьовані з місцевими громадами, з народними депутатами, з громадянським суспільством, з експертами. Законопроекти визначають чіткі напрямки, які ми повинні вирішити. Саме зараз вони важливі..., це дасть можливість посилити процес децентралізації у цьому році", - сказав Зубко.

Читайте також: В Укрінформі Зубко і спецпосланник уряду ФРН говоритимуть про децентралізацію

Він уточнив, що у законопроектах, зокрема, йдеться про добровільне об'єднання громад, залучення добровільного приєднання до міст обласного значення, додаткову передачу повноважень щодо земельних ресурсів, підсилення надання адмінпослуг на місцях та інші питання.