Представники України у Тристоронній групі вилетіли на 80-те засідання

Представники України вилетіли до Мінська на чергове засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомила у Facebook член гуманітарної підгрупи ТКГ перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Ранесенько-зранку ми з Aivazovska Olga зустрічаємося не лише в Давосі): Якщо о 4 , то точно - в Жулянах , першим рейсом на Мінськ, куди летимо разом з представником МінТОТ Денісом Тацієм та іншими учасниками мінських груп", - написала Геращенко.

Геращенко опублікувала фото у аеропорту «Жуляни» у Києві із Айвазовською та представником Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Денисом Тацієм перед вильотом у Мінськ.

Вона додала, що це вже 80 засідання груп за 2,5 року, які були важкими.

Як зазначила Геращенко, звісно, всім хотілося б , щоб робота груп була результативною, "а не говорильнею" , і українська сторона саме так і налаштована, але "є й інша сторона, якій війна - мати рідна".

Читайте також: Волкер прокоментував закон про реінтеграцію Донбасу

При цьому Геращенко сподівається, що 80-те засідання ТКГ буде результативним і вдасться досягти домовленостей по звільненню заручників, покращенню гуманітарної і безпекової ситуації.

«Якщо є шанс витягти хоч одного заручника, зупинити вогонь і стрілянину, зупинити насильство, покращити гуманітарну і безпекову ситуацію, знайти бодай одного зниклого безвісти - мусимо їхати і говорити», - зазначила Геращенко.

Як повідомлялося, 18 січня представники України та окремих районів Донецької та Луганської областей здійснили обмін списками утримуваних осіб.