Тиша в АТО дала Волкеру додаткові аргументи, що мир на Донбасі можливий

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер вважає, що відсутність випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі 23 січня свідчить про те, що за наявності політичної волі мир на сході України можливий.

Про це Волкер повідомив у Twitter.

"Вчора не було жодного порушення режиму припинення вогню. Це демонструє, що мир можливий при наявності політичної волі", - зазначив Волкер.

За його словами, в інтерв'ю Радіо Свобода він наголосив, що США не вестимуть переговорів про Україну без України.

Читайте також: Волкер розказав генсеку НАТО про дії США для врегулювання на Донбасі

"Я підтримую тісний контакт з моїми українськими партнерами з Адміністрації Президента, МЗС, Верховної Ради та французькими і німецькими колегами", - сказав Волкер. 

Як повідомляв Укрінформ, речник МСЗ Мар'яна Беца заявила, що контрольовані Росією бойовики припинили порушення режиму тиші Донбасі на час перебування в Україні спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера, бо "Росія хоче всіх обдурити". 

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Волкер під час перебування Києві 23 січня мав зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, міністром з питань тимчасово окупованих територій Вадимом Чернишом та секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим.

26 січня у Дубаї має відбутися зустріч Волкера з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.