Сьогодні суд розгляне справу щодо екстрадиції Онищенка

Апеляційний суд Києва у понеділок розгляне справу щодо екстрадиції народного депутата Олександра Онищенка.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо розкладу судових засідань.

У повідомленні зазначається, що судове засідання заплановано на 15:45.

Як повідомлялося, 18 грудня Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно Онищенка та 5 його поплічників.

НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із “Укргазвидобуванням” у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого “Укргазвидобування” зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.

Читайте також: Скандал навколо "грошей Януковича": Онищенко хоче відсудити у Al Jazeera $20 мільйонів

Загалом слідство встановило причетність до участі у “газовій схемі” 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Онищенка звинувачують в організації схеми перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.

5 липня минулого року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. 27 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру депутатові.

Наприкінці лютого 2017 року Вищий адміністративний суд відмовився повертати Онищенкові депутатську недоторканність.