Справа Саакашвілі: суд відклав апеляцію ГПУ - поки "порученці" у відпустках

Фото

Апеляційний суд Києва переніс на 19 січня розгляд апеляційної скарги Генпрокуратури на рішення Печерського суду щодо запобіжного заходу Міхеїлу Саакашвілі.

Таке рішення оголосив суддя Олег Присяжнюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На початку засідання суддя зачитав клопотання Саакашвілі, у якому той просив перенести засідання у зв'язку з тим, що частина депутатів, які раніше висловили бажання взяти екс-голову Одеської ОДА на поруки, перебувають у відпустках.

"Оскільки суд визначив за необхідність присутність народних депутатів (які хочуть взяти на поруки Саакашвілі - ред.), суд вважає за необхідне задовольнити це клопотання. 10 година 19 січня", - сказав Присяжнюк.

Як повідомлялося, Саакашвілі, позбавлений громадянства України у липні 2017 року, був затриманий 5 грудня в Києві. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності (ч. 2. ст. 256 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Суд розглядає апеляцію ГПУ щодо запобіжного заходу Саакашвілі

11 грудня Печерський районний суд Києва відпустив Саакашвілі на час розслідування, не обравши йому запобіжного заходу.

15 грудня Генеральна прокуратура подала скаргу до Апеляційного суду Києва на відмову попередньої судової інстанції обрати запобіжний захід для Саакашвілі у вигляді домашнього арешту.

Фото Павла Багмута