Гройсман назвав дикунством блокування діяльності ЗМІ

Блокування діяльності засобів масової інформації, незалежно від форми їх власності, є проявом дикунства, і в Україні такого бути не повинно.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час підсумкової прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що будь-яке блокування засобів масової інформації є дикунством. І вважаю, що таких проявів в Україні не має бути", - зазначив керівник уряду.

Він запевнив, що сприятиме свободі слова в країні. "Абсолютний прихильник свободи слова і завжди це підтримував і буду підтримувати. Я завжди відкритий до спілкування з засобами масової інформації", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, поліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку із ситуацією з блокуванням телеканалу NewsOne представниками "Братства Корчинського".

3 грудня телеканал NewsOne заявив, що невідомі у військовій формі заблокували вхід у приміщення редакції. В'їзд у будівлю телеканалу був заблокований колючим дротом, також приїхала вантажівка з мішками з невідомим вмістом.

Читайте також: Поліція відкрила справу через "блокування" NewsOne

Власник телеканалу народний депутат Євген Мураєв заявив, що відповідальним за блокування є керівник "Братства" Дмитро Корчинський.

Сам Корчинський підтвердив це у Facebook й оголосив вимоги блокувальників. За його словами, вони вимагають вибачень від Мураєва, який назвав Революцію гідності "державним переворотом".