«Опора» просить депутатів пошукати альтернативу мажоритарці

Громадянська мережа «Опора» закликає народних депутатів до четверга зареєструвати законопроекти щодо зміни виборчої системи на виборах як альтернативу законопроекту №7366, що передбачає введення мажоритарної системи на цих виборах.

Про повідомляється на сайті «Опори». 

«Громадянська мережа "Опора" закликає народних депутатів України оперативно зареєструвати альтернативні законопроекти, аби при розгляді цього питання у стінах парламенту не відбулось безапеляційного голосування за законопроект, що не відображає всіх позицій щодо виборчої системи в Україні», - наголошується в повідомленні.

Водночас організація зазначає, що у вівторок до Апарату Верховної Ради України був поданий на заміну законопроект №7366 про вибори народних депутатів України за мажоритарною системою. Сам проект був зареєстрований ще 6 грудня. «Таким чином, завтра, 20 грудня - останній день подання альтернативних законопроектів від народних депутатів», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, законопроект №7366 був зареєстрований 6 грудня. Більшість серед авторів законопроекту складають депутати-мажоритарники.

Читайте також: Парубій про оновлення ЦВК: питання "зрушило з мертвої точки"

20 листопада Рада підтримала в першому читанні проект Виборчого кодексу №3112, внесений Андрієм Парубієм, Олександром Черненком, Леонідом Ємцем.

Ним передбачається введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками на парламентських виборах.