Парубій просить депутатів про максимальну явку на друге читання бюджету

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив ранкове пленарне засідання, депутати продовжать роботу о 16:00 на вечірньому засіданні.

Про це він оголосив у сесійній залі, повідомляє кореспондент Укрінформу .

Парубій закликав депутатів забезпечити максимальну явку на вечірнє засідання.

Як повідомлялось, Рада продовжила своє вечірнє пленарне засідання до завершення розгляду у другому читанні законопроекту № 7000 «Про Державний бюджет України на 2018 рік».

На вечірньому засіданні також депутати розглянуть ряд питань, які були включені до порядку денного сесії і щодо яких було прийнято рішення розглянути їх у четвер. Зокрема, це стосується законопроектів, якими пропонується продовжити дію мораторію на продаж сільськогосподарських земель, законопроекту № 7342-1 «Про внесення змін до Закону України "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" щодо надання повноважень Президенту України для забезпечення сталої діяльності НКРЕКП. 

Читайте також: Рада працюватиме, поки не ухвалить бюджет

Окрім того, депутати також вирішили розглянути проект постанови про відкликання народного депутата Єгора Соболєва з посади голови парламентського Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Після розгляду цих та ряду інших питань депутати перейдуть до розгляду держбюджету на наступний рік.