Порошенко про NewsOne: Тиск на ЗМІ - неприпустимий, як і спроби виправдати агресора

Будь-який тиск на засоби масової інформації, а тим більше їх блокування є неприпустимим. Водночас неприпустимими є і спроби виправдати дії країни-агресора.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook Президент Петро Порошенко.

"Будь-який тиск на засоби масової інформації, а тим більше їх блокування – неприпустимі. Так само неприпустимими є спроби виправдовувати дії країни – агресора проти України, підігрування російській пропаганді, в тому числі і в таких питаннях, як оцінка Революції Гідності", - зазначив глава держави.

Він додав, що часом такі дії є реакцією на бездіяльність тих органів, які повинні оперативно реагувати. "Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має більш ефективно здійснювати регулювання медіапростору", - додав Порошенко.

Читайте також: Геращенко про NewsOne: Участь власників в ефірах - це взагалі непристойність

Як повідомлялося, 3 грудня телеканал NewsOne заявив, що невідомі у військовій формі заблокували вхід до приміщення редакції. В'їзд до будівлі телеканалу заблокований колючим дротом, також приїхала вантажівка з мішками із невідомим вмістом.

Народний депутат Євген Мураєв, який є власником телеканалу, заявив, що відповідальним за блокування є глава "Братства" Дмитро Корчинський.

Сам Корчинський підтвердив це в Facebook і оголосив вимоги блокувальників. За його словами, вони вимагають вибачень від Мураєва, який назвав Революцію Гідності "державним переворотом".

Столична поліція наразі не відкрила кримінальне провадження за фактом блокування телеканалу NewsOne.