Парубій закликає ПАЧЕС дати адекватну відповідь російській агресії

Фото

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликає Парламентську Асамблею  Чорноморського економічного співробітництва дати адекватну відповідь агресивним діям Росії проти країн-членів організації.

На цьому він наголосив під час вступного слова на церемонії відкриття 50-го засідання Генеральної Асамблеї ПАЧЕС  у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми повинні визнати, що безпекова ситуація в регіоні є надзвичайно складною і напруженою. І маємо визнати... що власне агресивна політика Росії спричинила брутальне порушення територіальної цілісності не тільки України, а й інших наших сусідів - членів ПАЧЕС. Це не відповідає статутній цілі організації, адже нашими статутними цілями є діяти в дусі дружби і добросусідства на основі принципів і норм міжнародного права. Тому це підриває сам фундамент, саму філософію діяльності ПАЧЕС", - підкреслив голова українського парламенту.

Читайте також: Парубій відкрив 50-ту Генеральну Асамблею ПАЧЕС

Парубій зазначив що агресія Росії проти членів ПАЧЕС має дістати належну оцінку.

"Коли одна з країн-членів ПАЧЕС проводить агресивну політику, вводить окупаційні війська на території Грузії, Молдови, України - це підриває сам фундамент і... саму філософію діяльності нашої організації, і ми повинні дати адекватну відповідь на подібні дії країни-агресора", - зазначив Парубій.

При цьому він вважає за необхідне продовження міжнародних санкцій проти агресора аж до звільнення Донбасу і Криму.

"Провідні держави світу запровадили санкції проти Росії і постійно їх продовжують.  Ми вдячні міжнародному співтовариству за всебічну підтримку і вважаємо, що санкції проти агресора повинні тривати і посилюватися аж до повного відновлення територіальної цілісності України у відповідності до норм міжнародного права. Йдеться не тільки про окуповані райони Донецької і Луганської областей, а  й про український Крим. Ціна для Росії за брутальне порушення міжнародного права і збройну агресію проти інших держав повинна постійно зростати", - заявив український спікер.

Парубій закликав учасників ПАЧЕС бути консолідованими  для того, щоб змусити тих, хто зневажає статутні принципи організації, поважати ключові засади мирного співіснування і добросусідства.

Фото: Тарасов Володимир