Президент призначив Романа Трубу директором Держбюро розслідувань

Оновлено

Президент Петро Порошенко призначив Романа Трубу на посаду директора Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідувань", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, глава держави зустрівся з новопризначеним директором ДБР, привітав його та наголосив, що це "надзвичайно відповідальна посада".

"Я абсолютно переконаний, що ви маєте забезпечити повну незалежність Державного бюро розслідувань", - звернувся глава держави до Романа Труби і додав, що всі умови для цього створені.

Порошенко зазначив, що крім призначення керівника ДБР, конкур конкурсний набір слідчих також забезпечить високий професіоналізм, транспарентність і незалежність цього органу та кожного із слідчих.

"Щиро бажаю, щоб ця реформа, яку я ініціював, дійсно мала ключовий показник - довіру людей. Щоб ті, хто скоїли злочини, були покарані. Щоб жодних політичних, економічних або інших причин порушувати або закривати справу в нас не було. І що ці справи, потрапивши до нової судової системи, приведуть злочинців до в'язниці, а чесна людина зможе точно розраховувати на те, що її права будуть захищені", - відзначив Порошенко.

У свою чергу директор ДБР Роман Труба заявив, що відновити довіру українців до правоохоронної системи - це великий виклик.

"Головне, щоб в Україні повірили в реалізацію принципу справедливості та невідворотності покарання. І цього всього можна буде досягнути лише професійною наполегливою роботою, новими методами, а також політичною незаангажованістю", - зазначив він.

Як повідомлялося, директор ДБР призначається на посаду Президентом за поданням Прем'єр-міністра відповідно до подання конкурсної комісії.

16 листопада комісія вирішила, що внесе Прем'єр-міністрові подання щодо призначення Романа Труби на посаду директора .

Читайте також: Луценко прокоментував обрання керівництва ДБР

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який буде розслідувати злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового  слідства від прокуратури.

Фото: president.gov.ua