РФ стягує до кордону з Україною техніку, замасковану під "миротворчу" - Турчинов

Росія почала стягувати до кордонів України військові сили, які хоче "перефарбувати" під миротворців ООН.

Про це розповів у суботу журналістам у кулуарах з'їзду політичної партії "Народний фронт" секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З точки зору того, що Росія хоче перефарбуватися з агресора на миротворця, - це дійсно  серйозна небезпека. Більше того, хочу сказати, що в прикордонних регіонах на сьогодні з Росії уже підвезена техніка, пофарбована у відповідні кольори, і відповідні каски тощо. Тому це є небезпека", - сказав Турчинов.

При цьому він вважає, що унеможливити реалізацію задуму  Росії має ухвалення Верховною Радою закону про реінтеграцію Донбасу. 

"Ухвалення цього закону повністю перекреслює можливість Росії фарбуватись у миротворців. Вона є і буде агресором, поки ми не звільнимо Донбас і Крим", - сказав Турчинов.

Читайте також: Турчинов каже, що для розриву дипвідносин із РФ є умова

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада в інтерв’ю одному зі ЗМІ міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, що Україна, США, Німеччина і Франція вже практично підготували проект резолюції ООН про миротворців. При цьому він відмовився відповідати на запитання про чисельність миротворчої місії.