Порошенко ініціював засідання Консультаційного Комітету президентів України та Польщі

Президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного Комітету Президентів України та Польщі

Задля уникнення подальшої ескалації напруги у двосторонніх відносинах на тлі резонансних заяв представників польської влади на адресу України.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Президента України Святослав Цеголко. 

“Задля зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща, та щоб уникнути подальшої ескалації напруги, усвідомлюючи необхідність вирішення будь-яких проблемних питань у двосторонніх відносинах виключно у цивілізований європейський спосіб, Президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного Комітету Президентів України та Польщі”, - йдеться  у повідомленні.

Цеголко додав, що резонансні заяви з боку представників офіційної польської влади на адресу України та її керівництва, що лунають останнім часом, “викликають серйозне занепокоєння та не можуть залишатися без належного реагування”.

Читайте також: Мовне питання: ультиматум Угорщини є неприйнятним – Климпуш-Цинцадзе

Він також нагадав, що МЗС України вчора наголосило, що “в проєвропейській політиці української влади немає політиків, які мали б антипольські настрої. Україна — це стратегічний партнер Польщі”.

Консультаційний Комітет є дорадчим органом, що покликаний сприяти реалізації домовленостей між главами обох держав, спрямованих на поглиблення дружніх відносин між Україною і Республікою Польща, який очолюють зовнішньополітичні радники Президентів.