Геращенко про "Мінськ": Чому в Страсбурзі це - перемога, а в Києві - зрада?

Українська парламентська делегація в ПАРЄ, до складу якої входять чи входили представники всіх фракцій, одностайно голосувала за всі резолюції ПАРЄ, де згадуються Мінські домовленості.

Серед них є чимало осіб, які блокували трибуну Верховної Ради 6 жовтня та не голосували за визнання РФ країною-агресором.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Українська парламентська делегація в ПАРЄ, до складу якої входять чи входили представники всіх фракцій - БПП, НФ, Самопоміч, Батьківщина, радикали, єврооптимісти, антикорупціонери, позафракційні, в Страсбурзі одностайно і злагоджено голосує ЗА всі резолюції ПАРЄ, де згадуються Мінські домовленості! В Страсбурзі це - ПЕРЕМОГА. В Києві чомусь - ЗРАДА...", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що "серед голосувавших за резолюції зі згадкою Мінських угод - чимало тих, хто блокував трибуну ВР, не голосував за визнання РФ країною-агресором і воєм завивав проти будь-яких згадок Мінських домовленостей...»,.

Геращенко також виклала перелік усіх резолюцій усіх парламентських асамблей, де працюють українські депутати.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня народні депутати підтримали в першому читанні президентський законопроект N 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", офіційно оприлюднений на сайті парламенту. Відповідне рішення підтримали 233 народних депутати.

Читайте також: Закон про Донбас: глава ОБСЄ вважає, що Україна зробила правильний крок

За словами секретаря РНБО Олександр Турчинова, проект чітко визначає Російську Федерацію державою-агресором, а території окремих районів Донецької та Луганської областей - окупованими.

Згідно з текстом проекту закону, безпосереднє керівництво військовими силами покладається на Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ.

Крім того, із законопроекту прибрали посилання на Мінські домовленості.