Глава МЗС Латвії: Наше завдання - зберігати Україну на порядку денному ЄС

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич вважає, що головне завдання європейських партнерів України в тому, щоб вона не зникала з порядку денного країн Євросоюзу.

Про це він сказав в інтерв'ю Укрінформу.

"Якщо уточнювати саме наші завдання... Перше з них - і я це дуже добре відчув, розмовляючи тут з паном Клімкіним - зберігати Україну на порядку денному Євросоюзу. Поряд з цим - суміжні питання: санкції проти Росії, питання єдиної зовнішньої політики Євросоюзу по відношенню до східних партнерів. Треба, щоб усі ці теми не сходили з порядку денного глав урядів, міністрів закордонних справ, а також просто широкої громадськості Євросоюзу", - сказав Ринкевич.

При цьому він підкреслив, що Україна «може стати сильною тільки у тому випадку, якщо робитиме реформи, здійснюватиме зміни, які їй необхідні». Європейські партнери «можуть допомогти: і порадою, і грошима, але ніхто інший не зробить Україну успішною державою, членом європейської сім'ї».

Читайте також: У МЗС Латвії заявляють, що Україна має всі шанси стати членом ЄС

Наприкінці минулого тижня у столиці Латвії проходила традиційна Ризька конференція. З 2006 року на The Riga Conference щороку збираються політики і експерти, щоб обговорити питання зовнішньої політики та оборони; проблеми, що торкаються трансатлантичного співтовариства. У роботі конференції брав участь керівник МЗС України Павло Клімкін.

Повністю інтерв'ю Едгара Ринкевича читайте незабаром на сайті Укрінформу.