Луценко квапить із судом для розгляду корупційних справ

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Україні якнайшвидше потрібен суд, який розглядатиме справи про корупцію, - незалежно від того, як цей орган називатиметься.

Про це генпрокурор сказав на брифінгу у м.Дніпро, повідомляє його прес-секретар Лариса Сарган у Facebook

"Нам потрібен Антикорупційний суд. Мені байдуже, як це буде називатися, - окремо взятий антикорупційний суд, Антикорупційна палата в існуючому суді, але він потрібен завтра", - заявив Луценко.

Він зауважив, що у прокуратури немає в запасі року, щоб чекати на створення нового суду.

"4 тисячі затриманих нами хабарників мають відповідати по закону. Тому я пропоную в існуючому суді створити спеціальну палату, в яку на відкритому конкурсі під наглядом громадських організацій за 3 місяці будуть набрані нові судді. Дайте мені 50 суддів антикорупційної палати або суду, як хочете, цього року – і ми повернемо країну до нормального життя", - заявив Луценко.

Читайте також: Луценко про "гроші Януковича": ГПУ готова конфіскувати ще $200 мільйонів

Генпрокурор зауважив на відмінності двох законопроектів про Антикорупційний суд, які зареєстровані в парламенті.

"Певна частина депутатів внесла закон про створення Антикорупційного суду, який буде обслуговувати НАБУ з його 26 справами в судах, які вони подали цього року. Цей антикорупційний суд будуть створювати політики. Троє від парламенту, троє від президента і троє від уряду. Це питання може розтягнутися на роки, як зі створенням Державного бюро розслідувань", - наголосив Луценко.

Генпрокурор зазначив, що не підтримує ідею набору суддів політиками.

"Створення дуже чесного суду тільки для однієї інституції я не підтримую. І звичайні корупціонери, і ВІПи мають мати справедливий суд. Дозволю собі підтримати тезу Порошенка і Керрі: всі суди мають бути антикорупційними. Я за те, щоби Антикорупційний суд з'єднав усі справи усіх корупціонерів, незалежно від того, який правооохоронний орган їх затримав – НАБУ, СБУ, ГПУ, МВС", - наголосив він.