Порошенко сподівається, що світ змусить РФ прийняти ідею миротворців на Донбасі

Президент України Петро Порошенко сподівається, що міжнародна спільнота в результаті скоординованих дій змусить Росію прийняти концепцію розміщення миротворчих сил на сході України.

Про це глава держави заявив у Києві під час відвідування тренування національної збірної команди України для участі у змаганнях "Ігри нескорених", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже сподіваюся, щоб на сьогоднішній день ідея України про миротворців знайшла підтримку у всіх. І фактично ми зможемо забезпечити скоординований вплив на позицію РФ, щоб вона теж прийняла цей сценарій, і ми на Донбасі зупинили цю війну", - сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що у своєму виступі на засіданні Генасамблеї ООН він акцентуватиме увагу саме на необхідності введення миротворчих сил на схід України.

Як повідомлялося, 18-21 вересня Президент України здійснить візит до Сполучених Штатів Америки, в рамках якого візьме участь у засіданні Генасамблеї ООН та порушить питання щодо розміщення миротворчої місії на Донбасі.

Читайте також: Як перетворити "путінські ідеї" на реальну миротворчу місію - поради Пайфера

Порошенко заявляв, що Україна наполягає на розгортанні миротворчої місії ООН на всій окупованій території Донецької і Луганської областей, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону. При цьому Президент виключає участь в миротворчій місії представників країни-агресора, "а про узгодження з бойовиками параметрів майбутньої місії ООН не може бути й мови".