Пенсійна реформа: Рева розповів, як у Раді готують поправки

Комітет Верховної Ради почав систематизацію поправок і пропозицій від народних депутатів, внесених до законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій".

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева від час брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом двох тижнів з дня прийняття цього законопроекту народні депутати вносили свої поправки, зауваження. Зараз цей процес завершено, і сьогодні йде систематизація в комітеті Верховної Ради внесених пропозицій. Коли ця систематизація буде закінчена, підготовлені матеріали, комітет спільно з міністерством, урядом буде працювати над цими зауваженнями і поправками", - заявив Рева.

Читайте також: Уряд за жодних обставин не підніме пенсійний вік - Гройсман

Він підкреслив, що це - тривала робота.

"Ми розраховуємо цю роботу закінчити до наступної сесії Верховної Ради, яка планує почати свою роботу 6 вересня, щоб уже у вересні підготувати і в другому читанні законопроект розглянути і по ньому прийняти рішення", - наголосив Рева.

Як повідомлялося, законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" був ухвалений Верховною Радою в першому читанні 13 липня 2017 року.

Раніше заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір заявив про внесення пропозиції до законопроекту щодо підвищення пенсій від 74 народних депутатів.