Майже половина українців - за “перезавантаження” Ради

Опитування

Відносна більшість українців підтримує проведення позачергових виборів у Верховну Раду.

Про це повідомив політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Олексій Сидорчук, презентуючи результати загальнонаціонального опитування населення.

«Відносна більшість підтримує ідею проведення позачергових парламентських виборів - 48 відсотків, це майже половина. Дещо менше - ні, 35 відсотків», - сказав Сидорчук.

Він зазначив, що цю ідею найбільше підтримують на сході - 61 відсоток, у центрі - 48 відсотків, а на півдні - 43 відсотки, найменше її підтримують на заході - 36 відсотків.

За його словами, доволі багато людей, 65 відсотків, готові взяти участь у позачергових виборах, якщо вони відбудуться найближчим часом.

Читайте також: Дострокових парламентських виборів нікому не подарую - Порошенко

Сидорчук зазначив, що відповідно до опитування на вибори проходять 7 партій. Але на запитання чи є серед партій та, яка відстоює їхні інтереси, лише 24 відсотки відповіли ствердно, хоча це більше порівняно з минулим роком, коли таких було 14 відсотків.

«Низький рівень довіри до партій відображається і в тому, що громадяни переконані, що їхня діяльність не відповідає демократичним стандартам, вони відстоюють не інтереси виборців, а інтереси своїх лідерів і фінансових спонсорів», - сказав політичний аналітик.

Він також додав, що лише 29 відсотків українців знають, що з минулого року парламентські партії почали отримувати державне фінансування, і більшість українців цю ідею не підтримують. Більшість українців вважає, що партії повинні отримувати фінансування від своїх лідерів або рядових членів.