Грузія відмовляється видавати Черновецького українській стороні

Грузія відмовилася видавати Україні екс-мера Києва Леоніда Черновецького.

Як заявили в прокуратурі Грузії, навіть у разі отримання такої вимоги, це не може відбутися, оскільки Леонід Черновецький є громадянином Грузії, повідомляє Грузія.Онлайн.

"До прокуратури Грузії не надходило вимоги про передачу Леоніда Черновецького українській стороні, проте і в разі існування такої вимоги він не може бути переданий, оскільки є громадянином Грузії, а згідно з Конституцією Грузії, передача грузинського громадянина іншій країні є неприпустимою", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що слідчі ГПУ отримали дозвіл суду на затримання екс-мера Києва Леоніда Черновецького.

Читайте також: Суд дозволив слідчим затримати Черновецького - ГПУ

14 липня Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому меру Києва (2006-2012) Леоніду Черновецькому.

Зокрема, ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об'єкта інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в Києві за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 298, ст. 356, ч. 1 ст. 358, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 368-4 КК України.

Встановлено, що в результаті незаконних дій колишнього Київського міського голови Л. Черновецького, який діяв в інтересах не встановлених на даний момент осіб з найближчого оточення колишнього президента Януковича, які виразилися в незаконному вилученні, зміні цільового призначення та передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва так званого вертолітного майданчика на Парковій дорозі в місті Києві, заниженні орендної плати за землю, і як наслідок - знищення об'єкта археологічної спадщини, чим територіальній громаді міста Києва завдано збитків на загальну суму понад 250 млн грн.