Лукашенко хоче постачати гумдопомогу на Донбас без посередників

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь хоче постачати гуманітарну допомогу на Донбас без посередників, Президент України з цим погодився. 

Про це Лукашенко розповів у п'ятницю за результатами переговорів з Главою Української держави, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми багато говорили про співробітництво в інтересах мешканців Луганської і Донецької областей. І я Петру Олексійовичу сказав, розказав, що ми постачаємо гуманітарну допомогу у ці області. Ми хотіли б працювати там без посередників і найкоротшим шляхом - він через Україну. Просив Петра Олексійовича, що якщо буде інтерес до цього, і в нас співпадуть ці гуманітарні конвої, щоб ми це зробили разом", - зазначив Лукашенко.

За його словами, люди, які живуть на Донбасі, для білорусів є рідними і близькими, тому він вдячний Президенту України, що той підтримав таку ініціативу Білорусі.

"Люди ж там наші, ділити нам нема чого, і я вдячний Президенту і його колегам, що вони погодились на такий крок. Ми взмозі своїм людям, які потрапили у біду, допомогти, бо я не вважаю їх чужими", - наголосив Лукашенко.

Читайте також: Порошенко назвав переговори з Лукашенком плідними і відвертими

Як повідомляв Укрінформ, 20-21 липня в Україні з офіційним візитом перебуває Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко.