Ляшко одночасно працював у Раді й виданні "Політика" – прокурор

Представник державного обвинувачення заявила клопотання в Печерському райсуді столиці про долучення у якості доказів незаконного сумісництва Олега Ляшка витяг з Єдиного держреєстру, в якому він станом на жовтень-2016 значиться керівником та підписантом видання "Політика".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на 1 жовтня 2016 року у ЄРДР зазначено відомості про органи управління юридичної особи. Тут вказано, що Ляшко Олег Валерійович є підписантом та керівником видання "Політика", - зазначила прокурор.

Водночас Ляшко стверджує, що не працює редактором видання "Політика", а всіма справами займається його заступник. "Я всі ці роки ніякого відношення до газети не маю. Я не можу зрозуміти в чому мене звинувачують? У тому що я керівник, коли я не керую?", - сказав він.

Ляшко запропонував викликати для допиту в суді журналістів видання "Політика", які, за його словами, можуть підтвердити його непричетність до управління редакцією.

Ляшко також вважає, що прокуратура має надати  докази його управління виданням, а самого лише витягу  з ЄРДР недостатньо для доведення його вини у сумісництві. На його думку, кримінальну справу відносно нього сфальсифікували з метою дискредитації  як політика.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва почав розглядати справу за обвинуваченням  голови Радикальної партії Олега Ляшка у незаконному сумісництві у 2016 році роботи депутата  Верховної Ради і посади головного редактора газети "Політика".

Читайте також: Печерський суд взявся за справу Ляшка

НАЗК у ході перевірки електронної декларації Ляшка за 2015 рік виявило ознаки порушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-4 Кодексу про адміністративні правопорушення в частині суміщення з іншими видами діяльності. Порушення карається штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5,1 - 8,5 тис. грн) з конфіскацією отриманого доходу від такої діяльності.