Недоторканні нардепи: Пинзеник каже, що не хоче займатися "футболом"

Можливе повторне внесення Генпрокуратурою подань на народних депутатів, щодо яких було ухвалене рішення в сесійній залі парламенту, є недоречним.

Про це заявив журналістам перший заступник голови Комітету Верховної Ради  з питань регламенту та організації роботи парламенту Павло Пинзеник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вносити подання - це право генерального прокурора... Моя особиста точка зору полягає в тому, що такі повторні подання були би недоречними, оскільки якщо вони будуть вноситися з тих же мотивів, з тих же самих підстав і з таких же обставин, то Верховна Рада з цього приводу свою думку вже висловила. Як на мене, це не є хорошою ознакою співпраці між законодавчим органом і прокуратурою - займатися таким футболом", - заявив він.

Читайте також: Луценко обіцяє особисто вручити підозри Полякову і Розенблату

Як повідомлялося, напередодні Рада не підтримала подання ГПУ стосовно притягнення до кримінальної відповідальності депутатів Євгена Дейдея та Андрія Лозового. Також парламентарії відмовилися надати згоду на затримання і арешт Максима Полякова та Борислава Розенблата.

Генпрокурор Юрій Луценко після цього заявив про наміри внести повторні подання.