Порошенко пропонує НАТО створити новий Трастовий фонд для України

Президент України Петро Порошенко запропонував НАТО створити новий Трастовий фонд, який має сприяти створенню в Україні національної мережі закладів для психологічної реабілітації учасників бойових дій та членів їх сімей.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на прес-конференції за результатами засідання Комісії Україна-НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми також обговорили питання реалізації спільних проектів співпраці в рамках Трастових фондів НАТО для України, зокрема, можливості їх подальшого фінансового наповнення та розширення напрямків практичної взаємодії між Україною та НАТО з використанням Трастових фондів. Я запропонував започаткувати новий Трастовий фонд, який має сприяти створенню в Україні національної мережі закладів для психологічної реабілітації учасників бойових дій та членів їх сімей”,- сказав він.

Читайте також: Україна та НАТО готові і далі зміцнювати оборонне партнерство - Порошенко

Президент висловив подяку генсеку НАТО та усім країнам-членам Альянсу за “вкрай важливий” візит до Києва, нагадавши, що останній такий візит був у 2008 році.

Порошенко підкреслив, що сьогоднішня зустріч засвідчила послідовну підтримку України з боку НАТО, а також незмінну солідарність і єдність з боку Альянсу з Україною.