Порошенко назвав візит генсека ООН "потужним символом солідарності"

Оновлено

Візит генсека ООН до України є потужним символом підтримки українського народу, який хоче здобути мир та відновити суверенітет і територіальну цілісність. 

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко за результатами зустрічі з генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррішем, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сьогодні ми могли саме на початковому етапі вашої діяльності на такій відповідальній посаді обговорити плани на майбутнє... Цей візит я розцінюю як дуже потужний символ солідарності вас як генерального секретаря ООН з українським народом і підтримки України на шляху здобуття миру, відновлення суверенітету, територіальної цілісності та незалежності нашої держави, а також забезпечення її демократичного розвитку", - сказав глава держави.

Читайте також: Генсеку ООН подарували вишиванку

За словами Президента, він запевнив Гутерріша у повній підтримці ООН з боку України в усіх напрямках діяльності.

"Хочу наголосити, що навіть в умовах збройної агресії Росії проти нашої держави Україна продовжує брати активну участь в операціях ООН з підтримки миру та безпеки", - наголосив він.

Порошенко також запевнив, що Україна є надійним і прогнозованим партнером ООН.

"Ми робимо помітний внесок у діяльність ООН в питаннях захисту прав людини, в питаннях озброєння, економічного і соціально-економічного розвитку. Ми в повному обсязі виконуємо свої фінансові зобов'язання перед ООН", - сказав глава держави.