Гройсман назвав ефективним візит до Британії

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що візит очолюваної ним урядової делегації до Великої Британії був ефективним.

Про це він сказав журналістам у Лондоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаю, що маємо позитивні результати цієї поїздки. Маємо плани щодо поглиблення співпраці з Великою Британією, і в рамках конференції з питань реформ в Україні ми ще більше об’єднали світ навколо подій та реформ у нашій державі", - сказав Гройсман.

За його словами, у Лондоні представники делегації ще раз пересвідчилися в тому, що світ позитивно оцінює зміни в Україні.

"Я багато чув від міжнародних колег, що такого, що зробила Україна за три роки в таких дуже важких умовах, ніхто не робив до нас. Ми втрималися та стабілізували ситуацію в Україні, зупинили економічне падіння, перейшли до зростання. І зараз треба пришвидшувати реформи, у мене немає сумнівів у цьому", - зауважив Прем’єр-міністр.

Керівник уряду нагадав, що під час нинішнього візиту мав зустріч з британським прем’єром Терезою Мей, а також із президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті. Крім того, Гройсман узяв участь у засіданні Ради директорів ЄБРР. "Я думаю, що після цієї зустрічі наші можливості будуть набагато кращими", - додав глава уряду.

На його переконання, була дуже важливою конференція з питань реформ в Україні. "Сама конференція відбулася вперше. Ми довго до цього йшли, щоб створити майданчик оцінки ситуації в Україні, об'єднання зусиль міжнародного співтовариства щодо підтримки змін, які відбуваються в нашій країні", - зазначив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Гройсман подякував Джонсону та всім друзям України за підтримку

Українська делегація складалася з 15 осіб. Зокрема, до Лондона разом із Гройсманом прибули віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, міністр КМУ Олександр Саєнко, міністр фінансів Олександр Данилюк, глава МЗС Павло Клімкін, міністр юстиції Павло Петренко, міністр оборони Степан Полторак, міністр соцполітики Андрій Рева, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун та інші посадовці.