Порошенко підписав закон про транспорт для інвалідів

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до статті 31 Закону України “Про реабілітацію інвалідів в Україні” щодо транспортного обслуговування осіб з інвалідністю".

Підписання відбулося під час відвідання середньої загальноосвітньої школи № 168 Києва, повідомляє прес-служба глави держави.

“Сьогодні це обов’язок держави після того, як я підпишу цей закон, забезпечити кожну особу з особливими потребами транспортом для того, щоб вона могла дістатись до відповідного центру”, - наголосив Порошенко.

Крім того, підписуючи інший закон - “Про внесення змін до Закону України “Про освіту” щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг” - він зазначив: “Проблема не в тому, що раніше школам забороняли брати дітей з особливими потребами. Ні. Проблема в тому, що зараз, після підписання цього закону, дитині і батькам не можна відмовити. І ми маємо перетворити школу у справжню європейську освітню інституцію”.

Читайте також: Президент підписав закон про інклюзивну освіту

Глава держави також наголосив на необхідності збереження цих гарантій у новій редакції закону “Про освіту”, який наступного тижня розглядатимуть народні депутати.

Президент висловив переконання, що нині в Україні створені всі необхідні умови для розвитку інклюзивного освітнього середовища.

“Однак успіхів у напрямку запровадження в Україні інклюзивної освіти можливо досягти виключно за рахунок забезпечення системного підходу. У цьому контексті слід відзначити роботу уряду і міністерства, яке, ініціюючи відповідні законодавчі зміни, демонструє дуже активну позицію в питаннях запровадження інклюзивної освіти. Спільними відповідальними діями ми всі, державна влада маємо забезпечити подолання бар’єрів у доступі дітей до освіти”, - зазначив він.