Подання на Дейдея і Довгого передали голові ВР — Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко роз'яснив, що подання на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Євгена Дейдея та Олеся Довгого не відхилено Регламентним комітетом, а передано Голові Верховної Ради Андрію Парубію.

Про це Луценко розповів журналістам, повідомляє його прес-секретар Лариса Сарган у Facebook.

"Ці висновки надано голові Верховної Ради для внесення на розгляд сесійної зали. Таким чином, жодне з моїх подань не відхилено. Обидва подання згідно з рішенням комітету мають розглянути у Верховній Раді", - цитує Луценка його прес-секретар.

Генпрокурор висловив сподівання, що аналогічні рішення ухвалять щодо всіх внесених ним подань.

Читайте також: Луценко заперечує незаконність дій ГПУ у справі Лозового

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Комітет ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту визнав недостатньо обгрунтованими докази Генпрокуратури в поданні щодо народного депутата з "Народного фронту" Євгена Дейдея. У вівторок регламентний комітет ухвалив висновок про недостатність доказів у поданні Генпрокуратури щодо депутата з депутатської групи "Воля народу" Олеся Довгого.

До кінця тижня регламентний комітет має розглянути ще два подання від ГПУ - стосовно Максима Полякова (фракція "Народного фронту"), Борислава Розенблата (фракція "Блок Петра Порошенка").

Також у ВР знаходиться подання ГПУ про надання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна.