Порошенко каже, що обговорював долучення США до "нормандського формату"

Відео

Наразі немає необхідності змінювати "нормандський формат" чи мати паралельний до Мінського процес, водночас активніша участь США у Мінському процесі вітатиметься.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко у заяві для ЗМІ за результатами зустрічей у Конгресі США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми не бачимо необхідності змінювати "нормандський формат" і мати якийсь паралельний трек до Мінського процесу”, - сказав глава Української держави, відповідаючи на запитання, чи існує потреба у зміні форматів з урегулювання ситуації на Донбасі.

Водночас Порошенко зазначив, що під час переговорів у Вашингтоні справді йшла мова про "більш активне залучення наших американських партнерів до "нормандського формату".

"Ми повністю відкриті і вітаємо ці кроки. І будемо вітати більш активну участь, у тому числі представницьку, у форматі Мінського процесу, у тому числі у форматі Тристоронньої контактної групи. Ми вважаємо, що це може принести нове дихання, перезавантаження та швидкі результати”, - заявив Президент.