Гройсман каже, що ніхто не залишить львів’ян сам на сам зі сміттям

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив львів’ян, що не залишить їх сам на сам з проблемою сміття, але й місцева влада не повинна бути бездіяльною.

Про це він заявив під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу ще раз звернутися до мешканців Львова: повірте, шановні друзі, що ніхто не залишить вас один на один з цією величезною і жахливою проблемою, яка утворилася зараз у місті. Будемо допомагати всім тим, чим зможемо, щоб разом з вами навести лад у прекрасному місті”, - сказав Гройсман.

Він зазначив, що сьогодні до Львова вирушила урядова група на чолі з віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком, аби допомогти напрацювати план дій із вирішення проблеми сміття.

Водночас глава уряду наголосив, що в цьому питанні основна відповідальність лежить на місцевій владі.

“Треба, щоб місцева влада (Львова — ред.) визначила новий полігон, інвестувала туди кошти, а кошти в них є, зробила проект”, - підкреслив Гройсман і додав, що сучасні комплекси з переробки твердих побутових відходів потрібно створювати в усіх містах країни.

Як повідомляв Укрінформ, уже троє учасників акції - лідер фракції Олег Березюк, член фракції Тарас Пастух і віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд голодують біля центрального входу в АП з вимогою до керівництва держави вирішити проблему вивезення сміття зі Львова.

Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Прем'єр заявив, що неодноразово намагався допомогти Львову у вирішенні "сміттєвої кризи", але дійшов висновку, що "Львівська міська рада, міський голова або не може, або не здатен" займатися цією проблемою.