Геращенко анонсувала засідання РНБО, де розглянуть реінтеграцію Донбасу

Найближчим часом відбудеться засідання РНБО, на якому буде розглянуто напрацьований робочою групою законопроект про деокупацію і реінтеграцію Донбасу.

Про це повідомила у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Сьогодні ми (робоча група щодо доопрацювання законопроекту про деокупацію і реінтеграцію Донбасу - ред.) працювали кілька годин, дошліфовуємо певні дискусійні моменти законопроекту "Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України". Найближчим часом відбудеться РНБО, де буде розглянуто цей законопроект і прийнято остаточне рішення", - написала Геращенко.

Вона поінформувала, що за дорученням Президента України, разом з експертами і секретаріатом РНБО робота над цим проектом триває "певний час".

"Важливо: Україна залишається відданою політико-дипломатичному шляху врегулювання війни на Донбасі, інспірованої РФ, при цьому ми боремося за деокупацію і повернення територій. Саме це і є філософією законопроекту", - наголосила перший заступник Голови Верховної Ради.