В ОУН прокоментували слова Путіна про “націоналізм” Медведчука

Дії політика Віктора Медведчука нагадують чергову спецоперацію РФ з ліквідації України як незалежної держави.

Про це написав у Facebook голова Організації українських націоналістів (ОУН) Богдан Червак, коментуючи висловлювання президента РФ Володимира Путіна про те, що батько Віктора Медведчука нібито був активним діячем ОУН.

"Те, що виробляв і сьогодні виробляє Медведчук, дуже нагадає чергову спецоперацію. Правда, уже не йдеться тільки про компрометацію ОУН чи національно-визвольного руху, а про ліквідацію України як незалежної держави", - зазначив він.

Червак не виключив, що свого часу "якийсь Медведчук" був засланий до ОУН чи УПА з конкретною метою – розколоти підпілля, або ж ліквідувати когось із українських націоналістів.

"Таке РФ практикувала постійно. Від таких дій загинув полковник Євген Коновалець – засновник ОУН. У "розробці" НКВД - КГБ перебували фактично всі визначні діячі ОУН", - зазначив він.

Червак нагадав, що у 2004 році перед виборами президента "несподівано з’явилася "ОУН Романа Козака" із зверненням до Ющенка – "ваша дружина американка" на усіх каналах ТБ".

"Є багато підстав вважати, що тут стирчали вуха Медведчука", - додав Червак.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у четвер на щорічній "прямій лінії" президент Росії Володимир Путін назвав свого кума Віктора Медведчука націоналістом та нагадав про ОУНівське минуле його батька.