УІНП вимагає притягти до відповідальності міськраду, яка повернула вулицям комуністичні назви

Український інститут національної пам'яті звернувся до поліції, прокуратури й СБУ з вимогою вжити заходів до Баштанської міської ради на Миколаївщині, яка повернула комуністичні назви вулицям міста.

Про це повідомила прес-служба інституту.

«25 травня цього року Баштанська міська рада ухвалила рішення, яким змінила назви окремих вулиць, раніше перейменованих у зв’язку з декомунізацією. Так, вулиці Небесної Сотні повернули попередню назву Баштанської республіки, вул. Підпільників ОУН – Васляєва, вул. Д. Боровика – Ватутіна, вул. М. Василенка – Горького. У зв’язку з цим, інститут звернувся до Національної поліції, Генеральної прокуратури та СБУ з проханням розслідувати ситуацію та притягнути винних до відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Також інститут надіслав лист міському голові Баштанки Івану Рубському, де наголосив, що дане рішення суперечить чинному законодавству й закликав призупинити його.

Як повідомлялося раніше, ці вулиці були перейменовані розпорядженням голови Миколаївської ОДА від 21 травня 2016 року згідно з декомунізаційним законодавством як такі, що містили символіку комуністичного тоталітарного режиму.