Ган і Мінгареллі вражені наслідками обстрілу Широкиного - Геращенко

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вірить, що кожний візит наших європейських партнерів на Донбас додає аргументів щодо санкцій проти Росії.

Зокрема, вона повідомила, що єврокомісар Йоганнес Ган і посол ЄС Хюг Мінгареллі вражені наслідками обстрілу окупантами Широкиного. Про це Геращенко написала у Facebook.

"Єврокомісар Йоганес Ган разом із послом ЄС в Україні Хюгом Мінгареллі та  іншими своїми колегами відвідали Широкине. Зруйновані будинки, розкидані дитячі речі, свідчення колись щасливого і заможного побуту, школа, де ще 3 роки тому навчалися діти. Європейська делегація була вражена наслідками обстрілів Широкиного, яке не підлягає відновленню", - написала Геращенко.

Вона додала, що таких населених пунктів , що не підлягають відновленню, лише в Донецькій області вісім, а навколо Широкиного ще й велика проблема із замінуванням, в тому числі узбережжя Азовського моря.  

За словами Геращенко, їй здалося, що найбільше єврокомісара Гана вразив маленький шматочок від "Граду",  а таких уламків повно в повністю знищеному колись престижному курортному містечку Широкине. "Він довго крутив у руках цей смертоносний крихітний уламок, уважно вислуховуючи своїх колег- міністра Клімкіна, міністра Черниша, віце- прем'єра Зубка", - повідомила перший віце-спікер.  

Вона нагадала, що Україна виступає за демілітаризацію Широкиного і за збільшення патрулів СММ ОБСЄ, адже багатотисячний Маріуполь розташований за 10 кілометрів, у зоні постійного ризику.