Порошенко: Єдиним фронтом відстояли Угоду про асоціацію з ЄС

Завершенням Нідерландами процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поруч з результатами виборів в Австрії, Нідерландах, Франції, закріпило позитивні тенденції у Європі до консолідації проєвропейських сил.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у коментарі щодо рішення Сенату Нідерландів про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Після виборів в Австрії, Нідерландах, Франції завершення ратифікації Угоди про асоціацію з Україною закріпило позитивні тенденції до консолідації цих проєвропейських сил, які раніше мали певні проблеми внаслідок нідерландського референдуму та Брекзиту", - заявив він.

Президент нагадав, що на фініші процес ратифікації Угоди про асоціацію пригальмувався в Нідерландах. "Історична для нас угода виявилася під реальною загрозою. До останнього моменту вся дипломатична команда країни боролася за те, щоб зірки на європейському небосхилі склалися сприятливо для України. В цьому нас підтримували і нам допомагали наші європейські партнери", - сказав він.

Порошенко висловив вдячність за підтримку своєму другові Прем’єр-міністру Марку Рютте, нідерландському уряду, Національним зборам, Сенату.

"Від імені Українського народу дякую громадянам Нідерландів, які під час нещодавніх виборів в масі своїй не підтримали антиєвропейську партію, а, натомість, делегували владу відповідальним проєвропейським силам", - заявив він.

Президент підкреслив, що Україні спільно з європейськими партнерами вдалося єдиним фронтом отримати важливу перемогу. "Єдиним фронтом ми відстояли Угоду про асоціацію, дорогу до якої три з половиною роки тому відкрили учасники Євромайдану та Революції Гідності", - заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди завершили ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Верхня палата парламенту сьогодні, 30 травня, схвалила законопроект, яким вводиться в дію ратифікація Угоди. Раніше документ підтримала нижня палата.

Нідерланди стали останньою країною ЄС, яка ратифікувала Угоду про асоціацію.